İNSAN HAKLARI
İnsan Hakları Hukuku İnsan hakları; tüm insanların hiçbir ayrım gözetmeksizin sadece insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu hayata hakkına sahip olmasıdır. Herkes, cinsiyet, ırk, renk, din, dil, yaş, tabiiyet, düşünce farkı, milli veya toplumsal orijin, zenginlik gibi fark olmaksızın yasa karşısında eşittir.
Özgür bir şekilde düşüncelerini izah etmek, istediği yere gitmek, yerleşmek, diğer insanlarla ve makamlarıyla olan ilişkilerinde insani ve hakça muamele görmek, insanların günlük hayatında farkına varmadan istifade ettiği haklardan bazılarıdır.
Can ve mal güvenliği, din ve vicdan özgürlüğü, düşünce ve ifade özgürlüğü ve politik haklar gibi temel hak ve özgürlükler birinci kuşak haklar; çalışma hakkı, adaletli ve eşit ücret alma, insan itibarına yaraşır bir hayat düzeyine kavuşma hakkı ve sağlık hizmetlerinden istifade etme hakkı gibi bazı ekonomik ve sosyal haklar da ikinci kuşak haklar olarak adlandırılmaktadır.
Teknolojik gelişmeye paralel olarak temiz bir çevrede yaşama hakkı, bilgisayar verilerine karşı hususi hayatın savunmasını isteme hakkı, sanat ve bilim özgürlüğü, tüketici hakkı, tıbbi ve biyolojik gelişmelere karşı savunma hakkı gibi haklar da üçüncü kuşak haklardır ve bu haklara ait kavramlar daimi gelişme göstermektedir.
Amacımız: temel hak ve özgürlüklerin en iyi, en geniş ve en özenli şekilde yaşanmasını sağlamaktır.
İNSAN HAKKI, TÜM HAKLARIN ÜSTÜNDEDİR...